От 00.00 ч. тази нощ Гърция спря целия трафик на автомобили и

...
От 00.00 ч. тази нощ Гърция спря целия трафик на автомобили и
Коментари Харесай

Гърция спря трафика на автомобили и хора през ГКПП „Илинден“

От 00.00 ч. тази нощ Гърция спря целия трафик на коли и хора през граничния пункт " Илинден " до 4 август, предава.

Граничния пункт " Илинден " внезапно опустя тази заран. Само един тежкотоварен камион се озова на границата, само че водачът, не схванал за новото гръцко ограничаване, трябваше да се върне назад. В района са безапелационни, че затварянето на границата ще има незабавен негативен резултат върху живота в селата и околните градове.

Част от хората обмислят да влязат в Гърция през Кулата и да останат в  южната ни съседка, до момента в който свърши земеделския сезон, тъй като по този начин ще избегнат ежедневните пътувания.

Няма да се пропущат и в двете направления пътуващи, без значение от тяхното поданство, както и всички типове транспортни средства, в това число и товарни коли.

„ Пътят е празен и мисля, че хората се помириха със обстановката поради рецесията. Бизнесът обаче ще пострада доста тежко. Не е загадка, че след един месец стартира сезонната работа в Гърция. Хората от нашия район вземат участие ефективно в тези мероприятия и изкарват прехраната си. Всички те са доста обезпокоени към този миг ”, съобщи кметът на село Садово Георги Парасков.

Той добави, че в случай че границата бъде отворена след 4 август, проблемите няма да са огромни.

Изцяло затворен за придвижване е и пункта Капитан Петко Войвода - Орменион. През Маказа могат да минават единствено колите до 3 тона и половина, както и тези, които пътуват по уважителни аргументи. 

Така единственият път за българите до южната ни съседка остава " Кулата - Промахон " . Припомняме, че влизането в Гърция на туристи е допустимо единствено с негативен резултат на PCR тест за ковид, изработен най-много 72 часа преди пътуването.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР